Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

30 Mai 2018

RAMADANUL – SĂPTĂMÂNA A 3-A: SĂ NE RUGĂM PENTRU OAMENII NEEVANGHELIZAȚI DIN PENINSULA ARABICĂ

Arabii sunt principalul grup indigen din Peninsula Arabică. Ei sunt arabi beduini din pustiu din care se trage Mohamed și unde el a întemeiat islamul. În plus, aici există și grupuri minoritare indigene. Iată câteva dintre ele:

• Zanzibareni din Oman: locuitori ai Omanului, vorbitori ai limbii swahili și care au rădăcini în Zanzibar, Tanzania, deoarece în secolul al XIX-lea Omanul a stăpânit Africa de Est.

• Arabi beluci: belucii provin din Pakistan și din zonele înconjurătoare. Unii s-au amestecat cu arabii din Peninsula Arabică, fiind prezenți aici de generații.

• Mahri: acest grup etnic este răspândit în Yemen și Oman, în apropierea granițelor celor două țări. Ei vorbesc propria lor limbă, care este diferită de limba arabă.

• Jebeli: acest grup etnic este răspândit în munții din jurul orașului Salalah din Oman. Și ei au propria lor limbă și o cultură specifică.

• arabii șuhu: sunt locuitori ai munților din emiratul Ras al Khaimah, unul dintre cele șapte ale Emiratelor Arabe Unite și ai Peninsulei Musandam din Oman.

Mai multe informații despre Peninsula Arabică pot fi găsite AICI și în videoclipul de mai jos.

Rugăciune:

Doamne, Stăpân al neamurilor, al națiunilor, Îți mulțumim pentru promisiunea Ta că toate națiunile vor fi adunate ca să se închine ca o singură biserică. Îți mulțumim pentru nădejdea care ne aşteaptă în ceruri ca frați și surori ai aceleiași familii! Ne rugăm ca Evanghelia, Cuvântul adevărului, să ajungă la toate grupurile etnice din Peninsula Arabică. Fie ca această Veste bună să transforme viețile zanzibarenilor, belucilor, mahrilor, jebelilor și arabilor șuhu. De asemenea, ne rugăm ca mulți Epafra să se rifdice din aceste grupuri pentru a-și evangheliza concetățenii, pentru a fi slujitori credincioși ai lui Hristos. Ridică pastori și lucrători creștini din fiecare dintre aceste grupuri de oameni! Fie ca Biserica Ta din Peninsula Arabică să aducă multe roade și să crească așa cum crește în întreaga lume. Amin

PTAP pe aplicația PrayerMate (Partener în rugăciune)

PTAP este acum pe aplicația PrayerMate pe care o puteți descărca gratuit pentru iOS și Android. Căutați-o în categoria „World Mission”. Această aplicație este încă un mod prin care ne putem ruga pentru Peninsula Arabică și pentru multe alte regiuni ale lumii!

Pentru mai multe informații, accesați: http://praynow4.org/arabianpeninsula: