Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

26 Iulie 2020

Rugăciunea Hajj - 29-31 iulie 2020

• Hajj este programat pentru 29-31 iulie 2020. Datele pot varia ușor în funcție de observarea lunii care definește începutul lunii lunare. Din cauza Covid-19, Hajj anul acesta va fi foarte limitat și va fi deschis doar celor care locuiesc în Arabia Saudită.

În Luca 7, Isus spune unei femei păcătoase: „Păcatele tale sunt iertate ... Credința ta te-a mântuit; du-te în pace". Isus are autoritatea și puterea de a ierta toate păcatele noastre prin sacrificiul Său ispășitor pe cruce și învierea Sa glorioasă. Cu toate acestea, cei 1,8 miliarde de musulmani din lume resping astăzi mila lui Dumnezeu respingându-l pe Isus ca Mântuitor. În schimb, merg în pelerinajul Hajj la Mecca, Arabia Saudită pentru a primi iertarea păcatelor de la Allah.

• Luați în considerare pe acesta Hadith (spusele lui Muhammad): S-a povestit că Abu Hurayrah a spus: L-am auzit pe profet spunând: „Cine execută Hajj de dragul lui Allah și nu rostește nici o vorbă obscenă sau face vreo faptă rea, se va întoarce (liber de păcat) așa cum l-a purtat mama ”. (Al-Bukhaari, 1449; musulman, 1350)

Prin urmare, Hajjul este culmea vieții pentru musulmani. Ei caută nu numai iertarea păcatelor, ci și aprofundarea fidelității lor către Allah.

• Hajj este unul dintre cei cinci piloni ai Islamului; tuturor musulmanilor li se cere să efectueze Hajjul cel puțin o dată în viață, dacă sunt capabili. Hajjul începe în a 8-a zi a celei de-a 12-a luni a lui Dhul Hijjah în calendarul islamic. În aceste zile, peste două milioane de musulmani din întreaga lume se adună la Mecca pentru a efectua acte sacre și pentru a urma pașii profetului lor Mohamed. În acest an, Hajj va începe pe 29 iulie și durează trei sau mai multe zile.

• Tot ceea ce Islamul interzice vine cu un avertisment de pedeapsă în această viață și în continuare. Există, de asemenea, recompense sub formă de binecuvântare sau semn al favorului lui Dumnezeu, dar cea mai căutată răsplată pentru mulți musulmani este iertarea păcatelor lor. Rugați-vă ca comercializarea din ce în ce mai mare a Hajjului să conducă la deziluzii în rândul musulmanilor. Ei sunt hrăniți cu ritualuri goale, lucrări moarte și ipocrizie.

Din cauza pandemiei globale Covid-19, Hajj va fi foarte limitat în acest an. Mulți musulmani au decis deja să anuleze călătoria planificată de mult timp și au pierdut depozitele nerambursabile pe care le-au făcut pentru călătoria la Mecca, deoarece operatorii de turism au falimentat. O călătorie pentru Hajj poate costa până la 10.000 USD la 15.000 USD de persoană și mulți musulmani economisesc bani ani de zile pentru a plăti călătoria. Rugați-vă ca Dumnezeu să folosească aceste circumstanțe pentru a lucra în inimile și mințile musulmanilor, astfel încât să vadă materialismul și ritualismul gol al Islamului. Rugați-vă să știe că iertarea păcatelor se găsește doar în Domnul Isus Hristos. Mai jos puteți găsi un videoclip informațional despre Hajj.

Rugăciunea Hajj 2020 - coronavirus


PTAP pe aplicația PrayerMate (Partener în rugăciune)

PTAP este acum pe aplicația PrayerMate pe care o puteți descărca gratuit pentru iOS și Android. Căutați-o în categoria „World Mission”. Această aplicație este încă un mod prin care ne putem ruga pentru Peninsula Arabică și pentru multe alte regiuni ale lumii!

Pentru mai multe informații, accesați: http://praynow4.org/arabianpeninsula: