Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

22 Februarie, 2017

SĂ NE RUGĂM PENTRU O CREDINȚĂ MAI MARE ȘI PENTRU ORAȘELE ABHA ȘI KHAMIS MUSHALT

CREDINȚA DIN YEMEN

Conform unui articol recent publicat de Evangelical Focus, biserica din Yemen este în creștere. Acest lucru este foarte încurajator. Cu toate acestea, yemeniții care Îl urmează pe Hristos plătesc un mare preț. Să continuăm să ne rugăm pentru frații și surorile noastre din Yemen.

Articolul menționat (în limba engleză) poate fi citit în întregime la acest link: Dumnezeu iubește Yemenul!

SĂ NE RUGĂM PENTRU JENNIFER

• Prietena noastră Jennifer pentru care ne-am rugat are nevoie de rugăciunile noastre. Ea este bine, deși duhurile rele o tulbură într-adevăr. Recent ea a vizitat un doctor-vrăjitor și acest lucru i-a înrăutățit situația. Ea continuă să-i evite pe expatriații(?) ei, prietenii creștini, dar în acelați timp revine mereu. Ei au întrebat-o dacă ar putea începe să citească iarăși Biblia împreună. Ea a acceptat, dar nu încă nu a făcut nimic în această privință. Cu toate acestea, continuă să-i viziteze pe prietenii ei creștini. O prietenă a încurajat-o să citească niște versete din Biblie, dar Jennifer pare confuză. Ea a urmărit pe Youtube videoclipuri în care oameni din diferite religii au fost eliberați de duhuri necurate.

• Prin urmare, să ne rugăm ca ea să poată primi mesajul corect, mesajul Evangheliei, și anume, că numai Isus o poate elibera de orice rău și să o transfere/strămute în Împărăția Sa. Să ne rugăm ca ea să accepte din toată înima să studieze Biblia și să nu o evite. De asemenea, să ne rugăm împotriva confuziei în care se află. Rugați-vă ca ea să găsească dragostea în Tatăl nostru ceresc. Rugați-vă ca Dumnezeu să dea înțelepciune femeilor creștine ca să știe cum să slujească lui Jennifer.

SĂ NE RUGĂM PENTRU ORAȘELE KHAMIS MUSHAIT ȘI ABHA

• Khamis Mushait și Abha sunt două orașe situate în sud-vestul Arabiei Saudite. Khamis Mushait se află la aproximativ 27 km nord-est de Abha. Khamis Mushait este situat într-o regiune montană, cu sol fertil. Înființarea bazelor armatei și a forțelor aeriene în partea de sud, a dus la o expansiune rapidă a orașului. În afară de importanța militară a acestuia, agricultura reprezintă un domeniu major al economiei, principalele culturi fiind de grâu, orez, cafea și henna. Orașul poartă numele clanului Mushait al arabilor.

• Până în 1970 Khamis Mushait a fost un oraș mic, având sub 50.000 de locuitori, care munceau în această regiune agricolă cu o climă blândă. De atunci, populația orașului a crescut dramatic, ajungând la peste 400.000 în 2016.

• Abha este capitala provinciei Asir din Arabia Saudită. Se află în 2.200 de metri deasupra nivelului mării, în munții fertili din sud-vestul Arabiei Saudite, în apropiere de Parcul Național Asir. Clima blândă face ca orașul Abha să fie o destinație turistică populară pentru saudiți. Datorită patrimoniului cultural al regiunii, în Abha există multe locuri istorice, cum ar fi forturi și alte locații.

• Atât Abha, cât și Khamis Mushait sunt considerate relativ conservatoare din punct de vedere religios; femeile trebuie să poarte abayah (o manta exterioară neagră, care acoperă toate hainele). Majoritatea femeilor străine nu sunt obligate să își ascundă fața, dar pentru protecție este considerat înțelept să facă acest lucru până când ajung să înțeleagă cultura locului. Femeile nu au voie să conducă mașina și de obicei femeile emigrante călătoresc cu taxiul sau compania la care lucrează le asigură autobuze sau autoturisme. De asemenea, bărbații sunt priviți cu ochi răi dacă poartă maieuri sau pantaloni scurți sau umblă cu pieptul gol.

CERERI DE RUGĂCIUNE

1- Să ne rugăm pentru persoane de contact și pentru contracte la baza aeriană King Khalid Air Force Base, ca să fie deschisă pentru a angaja lucrători emigranți și profesori care să vorbească despre Isus cu saudiții și alți oameni care sunt acolo.

2- Să ne rugăm ca Domnul să ridice specialiști, profesori și oameni de afaceri care să meargă în aceste orașe și să împărtășească Evanghelia locuitorilor.

3- Să ne rugăm ca oamenii din Khamis Mushait și Abha să fie convinși de nevoia lor de un Mântuitor. Dumnezeu să trimită oamenilor vise și viziuni cu Isus, fiul Mariei (Isa Bin Maryiam) pentru a-i chema la singurul Tată adevărat.