Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

03 Noiembrie e 2017

ZIUA NAȚIONALĂ A OMANULUI

Ziua de 18 noiembrie este ziua națională a Omanului. Este o zi în care locuitorii Omanului își sărbătoresc țara și pe Maiestatea sa, Sultanul Qaboos. Să ne amintim în această zi de Oman și să ne rugăm ca Domnul să-și zidească Biserica în Oman în mijlocul acestui popor. În Oman există foarte puțini credincioși; de aceea, să ne rugăm ca Duhul Sfânt să producă o trezire spirituală! Să ne rugăm în mod special pentru orașul Ibra și pentru Sultanul Qaboos - ca Domnul să-i schimbe inima și acesta să-și conducă poporul spre Hristos și Împărăția Lui.

Să ne rugăm pentru orașul Ibra

• Orașul Ibra este situat la poalele munților din regiunea Ash-Sharqiya a Omanului. Este considerat unul dintre principalele orașe și poarta de acces spre această regiune și în special spre teritoriile beduinilor din Nisipurile Wahiba. De asemenea, Ibra este situat pe ruta de caravane care leagă interiorul țării de orașul de coastă Sur. În plus, Ibra a avut legături comerciale strânse cu Zanzibar și Africa de Răsărit.

• Înființat înainte de apariția islamului, orașul Ibra este unul dintre cele mai vechi orașe din Oman și a fost un centru al comerțului, religiei, educației și artei.

• Ca și în alte orașe din Oman, Ibra se modernizează, se extinde și aici există un colegiu tehnic, un institut de medicină, precum și o nouă universitate privată, Universitatea Ash'Sharqiyah.

Nu știm să existe lucrători pentru secerișul Domnului din orașul Ibra.

1. Să ne rugăm ca Domnul secerișului să trimită lucrători în orașul Ibra și în regiunea Ash-Sharqiya pentru a-Și face cunoscut Numele în mijlocul locuitorului Omanului.

2. Numele Ibra, ar putea proveni din verbul arab ابراءللذنب, care înseamnă „îndepărtarea sau curățarea vinovăției”. Să ne rugăm ca oamenii din orașul Ibra și din împrejurimile acestuia să știe că prin numele Domnului Isus există o îndepărtare a vinovăției.

„[Isus Hristos] a intrat, o dată pentru totdeauna, în Locul Preasfânt, nu cu sânge de ţapi şi de viţei, ci cu însuşi sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veşnică. Căci, dacă sângele taurilor şi al ţapilor şi cenuşa unei vaci, stropită peste cei întinaţi, îi sfinţeşte şi le aduce curăţarea trupului, cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţa cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui Viu!” (Evrei 9:12b-14)

3. În zilele de miercuri, există în Ibra „piața femeilor”. Atunci doamnele pot merge la piață să facă cumpărături și să se bucure de prietenie unele cu altele în absența mulțimii de bărbați, care de obicei sunt prezenți în piață. Să ne rugăm ca femeile din Ibra să fie cinstite și respectate și să-și găsească mântuirea și curățarea de toate păcatele numai în Isus Hristos.

PTAP pe aplicația PrayerMate (Partener în rugăciune)

PTAP este acum pe aplicația PrayerMate pe care o puteți descărca gratuit pentru iOS și Android. Căutați-o în categoria „World Mission”. Această aplicație este încă un mod prin care ne putem ruga pentru Peninsula Arabică și pentru multe alte regiuni ale lumii!

Pentru mai multe informații, accesați: http://praynow4.org/arabianpeninsula: