Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

12 Iulie 2019

SĂ NE RUGĂM PENTRU QATAR

Cererile de rugăciune

Iată o mărturie și o cerere de rugăciune de la un credincios expatriat din Qatar. Să ne rugăm săptămâna aceasta pentru Qatar, ca Domnul să dărâme zidurile spirituale care îi împiedică pe oamenii din Qatari să-L cunoască pe Isus!

ZIDURILE VORBESC

• În timp ce mergem cu mașina prin Qatar, vedem ziduri înalte care înconjoară clădiri rezidențiale, adesea departe de oraș. Aceste ziduri înalte ne amintesc de cetățile uriașe care apărau aceste orașe în trecutul antic. Golful Persic este renumit pentru multe cetăți de acest fel care împiedicau intrarea inamicilor pe teritoriul lor. De asemenea, în această regiune s-au construit turnuri de veghere pentru a-i urmări pe inamici.

• Adesea aceste clădiri înalte, înconjurate de ziduri, aparțin familiilor de băștinași qatari. Sunt familii apropiate, care doresc să rămână private și să-și mențină legăturile familiale. În plus, pereții înalți ai acestor case au ceva ce nu ține de structura lor fizică. Ele ilustrează barierele spirituale pe care dușmanul le-a ridicat, împiedicând dragostea lui Dumnezeu să ajungă la inimile oamenilor din Qatar. În fiecare zi vedem aceste capcane ale dușmanului și vrem să-i vedem pe qatari eliberați de dragostea și adevărul lui Dumnezeu.

• În Biblie citim despre zidurile înalte care protejau cetatea Ierihon. Totuși cetatea Ierihon a fost cucerită sub conducerea lui Iosua. Zidurile cetății s-au prăbușit în mod miraculos, fără niciun efort fizic. De asemenea, curva Rahav, care trăia în Ierihon, a fost salvată împreună cu familia ei. Aceasta este o istorisire a răscumpărării și biruinței lui Dumnezeu. Indiferent cât de mari au fost zidurile, El a putut da victoria poporului Său și să răscumpere vieți sortite morții.

• În Qatar există persoane asemenea lui Rahav, care sunt închiși în spatele acestor ziduri. Ei au nevoie de răscumpărare și de biruință asupra celui rău. Cei care cunosc adevărul au o mare responsabilitate să ajungă în spatele acestor ziduri, chiar dacă este dificil și să ducă vestea bună a mântuirii celor ce sunt în nevoie. Așa cum spune Biblia: „…biruinţa este a Domnului” (1 Samuel 17:47). Prin efortul nostru propriu, nu vom putea învinge aceste bariere din Qatar.

Să ne încredem în Domnul la fel ca Iosua și să înconjurăm aceste ziduri cu credința că Domnul le va dărâma pentru noi. Zidurile înalte continuă să ne vorbească și au nevoie de un răspuns. Veți auzi vocea lui Dumnezeu și să mergeți înainte cu mesajul Lui de iubire prin rugăciunile voastre?

Romani 1:16: „Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului…”

PTAP pe aplicația PrayerMate (Partener în rugăciune)

PTAP este acum pe aplicația PrayerMate pe care o puteți descărca gratuit pentru iOS și Android. Căutați-o în categoria „World Mission”. Această aplicație este încă un mod prin care ne putem ruga pentru Peninsula Arabică și pentru multe alte regiuni ale lumii!

Pentru mai multe informații, accesați: http://praynow4.org/arabianpeninsula: