Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

12. Julie, 2017

SĂ CEREM PENTRU CREDINCIOȘI ÎNDRĂZNEALĂ ȘI OCAZII DE A ÎMPĂRTĂȘI EVANGHELIA

Adesea privim doar cu ochii pământești, și nu cu cei spirituali. De aceea avem nevoie să ni se aducă aminte că tulburările din Qatar au la bază atât cauze geo-politice, cât și spirituale.

• Datorită belșugului din țară, viața de zi cu zi a localnicilor pare neschimbată. După șocul ințial rafturile supermaketurilor au fost reaprovizionate, alimentarea cu apă și curent electric au fost restabilite, și inconvenientele minore includ găsirea unor zboruri care nu fac escală în anumite aeroporturi. Localnicii atârnă steagul Qatarului în casele lor; steaguri uriașe flutură peste tot. Peste noapte au apărut abțibilduri pe mașini și tricouri cu chipul conducătorului și laude la adresa lui. Mesajul retoricii publice este acesta: „Suntem atât de bogați încât putem supraviețui asediului și certurilor voastre”. Abțibildurile cu imagini frumoase, declară: „Dumnezeu, țara noastră, liderul nostru!” și: „Voi aveți lumea, noi îl avem pe liderul nostru!”.

• Cu toate acestea, în privat, cercurile nesiguranței a început să se lărgească. Companiile au început să descopere că anumite componente rămând blocate la graniță sau în porturile din apropiere, întârziind sau suspendându-le activitatea. În unele sectoare, se aud zvonuri despre concedieri în masă. Laptele din Arabia Saudită a fost înlocuit de cel din Turcia. Legumele se importă acum din Iran, agitând subtil marea alianțelor politice și religioase. Egiptenii care ocupă poziții de conducere la nivel mediu nu îndrăznesc să plece în concediu peste vară deoarece se tem că nu se vor mai putea întoarce. Alții caută locuri de muncă în țări „mai stabile”, vorbind despre emigrare și chiar încercând să caute azil în alte națiuni. De asemenea, se vorbește, în tonuri de improbabilitate, despre ce s-ar întâmpla dacă cineva ar arunca din greșeală prima piatră.

• Credincioșii nu au sesizat o nouă deschidere de a vorbi cu prietenii lor locali despre realitățile eterne. Cu toate acestea, comunicarea sporită îi ajută pe cei curajoși să-și afirme convingerea că Dumnezeu domnește sus în ceruri și jos pe pământ. Și există tot timpul o ușă deschisă pentru a pune întrebări privitoare la starea politică. Ce se află de fapt în spatele acestor lucruri? Tu ce crezi? Care este speranța ta și în ce îți pui încrederea? De aici mai trebuie făcut un singur pas pentru a spune pe ce se bazează propria credință. Să ne rugăm pentru credincioși ca ei să aibă curajul și oportunitățile necesare ca să aducă rod.

• Ani de-a rândul, M a continuat să țină legătura cu fostul său profesor. Recent s-au întâlnit acasă la M și au vorbit despre modul în care temele din Vechiul Testament se regăsesc în Noul Testament. De exemplu, salvarea prin Moise și Iosua este realizată într-un sens spiritual prin Isus etc. Să ne rugăm ca M să caute să verifice adevărul care se găsește în Domnul Isus.

PTAP pe aplicația PrayerMate (Partener în rugăciune)

PTAP este acum pe aplicația PrayerMate pe care o puteți descărca gratuit pentru iOS și Android. Căutați-o în categoria „World Mission”. Această aplicație este încă un mod prin care ne putem ruga pentru Peninsula Arabică și pentru multe alte regiuni ale lumii!

Pentru mai multe informații, accesați: http://praynow4.org/arabianpeninsula: