Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

10 Mai, 2017

SĂ NE RUGĂM PENTRU ORAȘUL SUR, OMAN

Cererile de rugăciune

Când călătorești de-a lungul liniei de coastă la sud de Muscat, capitala Omanului, munții întâlnesc oceanul și te cufunzi între frumusețea întinderii albastre pe o parte și vârfurile stâncoase ale munților și văile largi, pe de altă parte. Drumul dintre aceste două forme de relief duce la orașul Sur, Oman. Acest oraș este așezat în jurul unui golf care se odihnește într-o depresiune între munți, care deschide calea către interiorul țării. Din punct de vedere istoric, locul unde este așezat orașul Sur s-a dovedit a fi ideal pentru a accesa rutele comerciale din Golf: spre răsărit către India și spre apus până în Africa de Est. Orașul a înflorit datorită comerțului și a devenit renumit pentru industria construcțiilor navale. Dar vânturile schimbării nu au fost favorabile acestui oraș. Dezvoltarea tehnologiei navale, schimbarea rutelor maritime și dispariția comerțului cu sclavi au dus la descreștere economică în orașul Sur. Dar acum, „pânzele corabiei” acestui oraș sunt umflate din nou de vânturi favorabile. Apariția a noi ramuri industriale, împreună cu dezvoltarea turismului datorită existenței în apropiere a multor zone de frumusețe naturală, oferă iarăși șansa dezvoltării orașului. Din câte știm, în orașul Sur nu au existat misionari sau creștini care să răspândească mesajul Evangheliei, dar poziția unică a acestuia oferă posibilitatea de a trăi într-un oraș care se dezvoltă, cu acces la regiunea Ash Sharqiyah, în care există multe zone tradițional beduine.

„Şi după ce au intrat în corabie, a stat vântul. Cei ce erau în corabie au venit de s-au închinat înaintea lui Isus şi I-au zis: «Cu adevărat, Tu eşti Fiul lui Dumnezeu!»” (Matei 14:32-33)

• Să ne rugăm ca cei care aud mesajul Evangheliei în Sur să recunoască adevărul cu privire la cine este Hristos și să se închine Lui. Să ne rugăm ca atunci când se află în mijlocul furtunilor, oamenii să privească dincolo de ceea ce știu pentru a găsi un Dumnezeu care le poate da capacitatea de a avea pace în orice furtună, în special pacea de a nu căuta mântuirea prin eforturile proprii, care duce la moartea veșnică.