The Arabian Peninsula Partnership

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

09 Noiembrie, 2016

CERERI DE RUGĂCIUNE

http://files.constantcontact.com/198b864e001/1e1c322e-2e4b-4549-a4c7-3aa0bbcedbcc.png

Focalizarea rugăciunii în noiembrie: Ibri, Oman

• Ibri este capitala guvernoratului Al-Dhahirah din Oman. Timp de secole, a fost o regiune strategică între Oman și celelalte state din Golf. Orașul Ibri este situat la o distanță aproape egală de orașele Muscat, Dubai și Abu Dhabi. Fiind situat la jumătatea distanței dintre Nizwa, vechea capitală a Omanului, și oaza Al Ain / Buraimi, Ibri face parte din ruta comercială a caravanelor de beduini, care găseau apă și adăpost în oazele și în numeroasele sale văi, care oferă apa dătătoare de viață. De fapt, numele „Ibri” înseamnă „loc de trecere”. În prezent, o șosea care traversează munții asigură o legătură mai puternică cu Sohar, un important port de pe coasta Golfului Oman. Având în vedere locația strategică și continuând în tradiția de a fi o răscruce de drumuri, guvernul Omanului a construit recent o șosea importantă care pleacă din Ibri până în Arabia Saudită, stabilind astfel o legătură între cele două țări.

• Odată cu dezvoltarea din epoca modernă, Ibri devine un centru comercial important din Oman, cu o populație în creștere – peste 100.000 de locuitori – fiind al 4-lea sau a 5-lea oraș ca mărime din Oman. Aici există colegii, spitale, școli, și o legătură strânsă cu industria petrolieră. Fahud, locul în care s-au forat primele sonde de petrol din Oman, se află în provincia Ibri.

• Locuitorii orașului Ibri provin din triburi importante atât de beduini (nomazi), cât și din triburi „hadhar” (stabile) cunoscute pentru amabilitatea și ospitalitatea lor. Aceștia sunt puternic zidiți în tradițiile lor și, totuși, deschiși la nou când acesta se ivește. Sunt mândri de orașul lor și anticipează un viitor luminos în care tradițiile lor să fie transmise următoarelor generații.

1. Domnul Isus a spus: „Oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică”. (Ioan 4:14). Rugați-vă ca locuitorii orașului Ibri să bea și să găsească viața nouă în Isus Hristos.

2. În prezent, în orașul Ibri există foarte puțini lucrători. Rugați-L pe Domnul secerișului să trimită lucrători în Ibri. De asemenea, rugați-vă ca Domnul să-i motiveze pe imigranții indieni și filipinezi care trăiesc în Ibri să vestească Evanghelia vecinilor lor autohtoni.

3. Ibri este un oraș aflat la răscruce de drumuri. Rugați-vă ca locuitorii orașului Ibri să stea la răscruci, să privească şi să întrebe care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună și apoi să umble pe ea şi să găsească odihnă pentru sufletele lor (Ieremia 6:16).