Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

06 Ianuarie 2018

SĂ NE RUGĂM PENTRU ORAȘUL YANBU, ARABIA SAUDITĂ

Cerere de rugăciune

Yanbu este un oraș frumos situat pe țărmul Mării Roșii. Numele Yanbu vine din cuvântul arab pentru izvor. Orașul datează de aproximativ 2.500 de ani, când era un loc de oprire a negustorilor și caravanelor. Negustorii de tămâie și mirodenii erau mereu prezenți în aceste locuri.

În ultimii ani, orașul s-a dezvoltat datorită rafinăriilor de țiței, a industriei petrochimice și a unei mari stații de desalinizare. Fiind situat pe țărmul Mării Roșii Yanbu este și un oraș port și, prin urmare, are o importanță strategică, având acces direct la Canalul Suez. În plus, portul industrial King Fahad este cel mai mare complex de la Marea Roșie de unde se exportă petrol și alte produse petrochimice. Acest port a transformat orașul.

Yanbu are o populație de aproximativ 500.000 de locuitori. Acest lucru se datorează faptului că guvernul saudit a desemnat orașul drept unul dintre cele două noi centre industriale ale țării. Altfel, acesta ar fi încă un sat obișnuit. Drept urmare, atât saudiții cât și oameni din întreaga lume vin aici pentru a-și câștiga existența.

Motive de rugăciune

• Să ne rugăm pentru triburile Juhayna, Harb și Ashraf, care sunt predominante în zona Yanbu. Să ne rugăm ca Dumnezeu să li Se arate în vise și viziuni cu Domnul Isus. Să ne rugăm ca Dumnezeu să dărâme zidul gros al Islamului astfel încât oamenii să poată citi Cuvântul Său și să afle cine este Isus cu adevărat. Să ne rugăm ca triburi întregi să vină la credință.

• Să ne rugăm ca numele Yanbu să fie adevărat din punct de vedere spiritual, ca oamenii să creadă și să primească Duhul Sfânt, râul de apă vie (Ioan 7:38, 39). Să ne rugăm ca prin această țară să curgă râuri de apă vie și ca mulți saudiți din Yanbu să ajungă să creadă în Isus Hristos.

• Să ne rugăm ca Domnul secerișului să trimită credincioși care să lucreze în zona industrială Yanbu și să fie martori ai Lui.

YANBU, ARABIA SAUDITĂ

PTAP pe aplicația PrayerMate (Partener în rugăciune)

PTAP este acum pe aplicația PrayerMate pe care o puteți descărca gratuit pentru iOS și Android. Căutați-o în categoria „World Mission”. Această aplicație este încă un mod prin care ne putem ruga pentru Peninsula Arabică și pentru multe alte regiuni ale lumii!

Pentru mai multe informații, accesați: http://praynow4.org/arabianpeninsula: