Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

04 Julie, 2017

SĂ NE RUGĂM PENTRU ORAȘUL UMM AL-QUWAIN, EAU

Umm al-Quwain este atât un oraș, cât și un emirat din Emiratele Arabe Unite. Numele acesta înseamnă „mama a două puteri”, o putere fiind marea, iar cea de-a doua, pământul. Umm al-Quwain este un emirat pașnic și cu o atmosferă destinsă.

Săpăturile arheologice arată că această așezare a fost întemeiată în urmă cu peste 5.000 de ani și aici s-au descoperit morminte din timpul Domnului Isus. În prezent, laguna sa unică găzduiește vase de pescuit și vedete rapide, dar în trecut, călători din zona golfului și din alte părți ale lumii veneau aici pentru a face schimb de bunuri. De asemenea, locuitorii de aici erau cunoscuți drept constructori de corăbii. Portul orașului este plin și astăzi de bărci de pescuit.

Islamul este religia predominantă și, spre deosebire de celelalte emirate, în Um Al-Quwain nu există biserici recunoscute oficial. În acest emirat există mulți locuitori din tribul Baluch și unii dintre aceștia trăiesc în zonele mai sărace ale orașului. Tribul Ali este probabil cel mai mare trib care trăiește aici.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:

• Să ne rugăm ca Duhul Sfânt să-i convingă pe oamenii din Umm al-Quwain că Hristos este Calea, Adevărul și Viața.

• Să ne rugăm ca șeicul Saud, conducătorul emiratului, să permită poporului său și celorlalți locuitori să se închine liber Domnului Isus Hristos. Să ne rugăm pentru întemeierea unei biserici în acest oraș.

• Să ne rugăm pentru binecuvântarea orașului Umm al-Quwain, pentru binecuvântareamuncii lor pe mare și pe uscat. Fie ca locuitorii acestui oraș să Îl recunoască pe Isus ca Dumnezeu, Creatorul mărilor și pământului, și Cel care le împlinește nevoile zilnice.

Umm al-Quwain, UAE