Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

04 Ianuarie, 2017

SĂ NE RUGĂM PENTRU CEI CARE CAUTĂ ADEVĂRUL

Să ne rugăm pentru un prieten din loc, căruia un lucrător i-a împărtășit vestea bună de-a lungul anilor. Acum colegul lucrătorului se întâlnește cu el după ce se întoarce acasă, și s-au întâmplat lucruri minunate. În primul rând, recent, acest prieten din loc a participat de câteva ori la serviciile unei biserici de emigranți din țară și chiar l-a adus cu sine pe un văr de-al lui. La biserică a văzut un om care a fost paralizat timp de doi ani dar care s‑a ridicat din scaunul cu rotile și a umblat pentru prima dată. După aceea, a cerut o Biblie și a citit de la Geneza până la Daniel și de la Iacov la Apocalipsa. El pune, într-o atitudine umilă, multe întrebări importante și continuă să citească celelalte cărți ale Bibliei. Acesta este cu adevărat un răspuns la rugăciune, deoarece înainte a fost foarte împotrivitor! Să ne rugăm ca să fi salvat prin puterea Cuvântului lui Dumnezeu și dragostea credincioșilor. Să ne rugăm împotriva tuturor forțelor spirituale ale răului care l-ar putea împiedica să recunoască adevărul și libertatea pe care le avem în Hristos. Să ne rugăm ca Dumnezeu să-i dea pocăința, ca să ajungă la cunoştinţa adevărului și să-l elibereze din cursa diavolului (2 Timotei 2:25,26).

Să ne rugăm pentru un cuplu arab aparent „perfect”, în care soțul are o singură soție, își tratează corect copiii, și părinții muncesc din greu și își folosesc veniturile pentru a zidi o viață mai bună pentru familie. Membrii familiei sunt preocupați de binele celorlalți, există între ei o înțelegere autentică, și un sănătos simț al umorului. Islamul se pare că a dat rezultate în viața lor și mulți vecini din cartier îi privesc cu admirație, considerându-i o mărturie pentru credința islamică. Totuși, cele mai mari nevoie ale lor: iertarea, pacea cu Dumnezeu și siguranța mântuirii rămân neîmplinite. Să ne rugăm pentru această familie și pentru toți cei a căror viață este influențată de aceasta.

CERERI DE RUGĂCIUNE DE LA ORGANIZAȚIA PREOCUPARE PENTRU ORIENTUL MIJLOCIU (MEC)

• Creștinii din Peninsula Arabică ne cer să continuăm să ne rugăm pentru părintele Tom Uzhunnalil, un preot romano-catolic, aparținând ordinului salesian, din India, care a fost răpit în Yemen în data de 4 martie 2016. Părintele Tom a fost răpit în timpul unui raid efectuat de către un grup de persoane înarmate asupra unui azil situat în apropiere de Aden, în timpul căruia au fost uciși șaisprezece persoane. De când a fost răpit nu se mai știe nimic despre el.

• În data de 24 decembrie 2016, pe YouTube a fost postat un videoclip, în care se pretindea că părintele Tom ne solicită să acționăm pentru a-l elibera. Într-o declarație făcută în data de 27 decembrie, Vicariatul apostolic al Arabiei de Sud a menționat că sursa, data și autenticitatea videoclipului recent rămân neconfirmate. Cu toate acestea, Vicariatul a constatat că persoana din videoclip „seamănă bine” cu părintele Tom. De asemenea, Vicariatul a afirmat că potrivit și altor informații se crede că Tom este încă în viață și a subliniat faptul că diferite eforturi pentru a asigura eliberarea lui sunt în curs de desfășurare. Episcopul Paul Hinder, vicarul apostolic al Arabiei de Sud ne solicită că continuăm să ne rugăm pentru eliberarea în siguranță a părintelui Tom. Azilul din Aden, atacat de oameni înarmați, era administrat de către Surorile Misiunilor Carității (the Sisters of the Missionaries of Charity). Între cele șaisprezece persoane ucise în atac se află patru surori misionare (două din Ruanda, una din India și una din Kenya) și mai multe asistente de-ale lor (inclusiv unele din Etiopia și yemenite din cadrul personalului musulman). Părintele Tom, care a slujit în Yemen peste patru ani de zile, locuia la azil în momentul raidului.

SĂ NE RUGĂM CA:

• a. Părintele Tom să experimenteze prezența, pacea și protecția Domnului, și ca eforturile pentru localizarea și eliberarea lui să dea rezultate cât mai curând.

• b. toți oamenii de la azil care au fost traumatizați de crimele care s-a produs acolo să experimenteze mângâierea și vindecarea Domnului.

• c. autorii crimelor și răpirii să fie convinși de către Duhul Sfânt de păcatul lor și să ceară iertarea Tatălui și viața nouă prin Fiul Său.

• d. Creștinii din Yemen să experimenteze protecția și îndrumarea Domnului în fiecare aspect al vieții și mărturiei lor

• e. Pacea și dreptatea să fi restaurată în Yemen și ajutoarele umanitare să ajungă la toți cei care sunt în nevoie.