The Arabian Peninsula Partnership

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

02 Noiembrie, 2016

CERERI DE RUGĂCIUNE

Actualizare la cererile de rugăciune din 28 octombrie

• Vă mulțumesc tuturor pentru rugăciunile din 28 octombrie. Surorile au reușit să se întâlnească, slavă lui Dumnezeu! În mijlocul strigătelor puternice și al rugăciunilor înălțate către Dumnezeu pentru femeia locală care suferea din cauza magiei negre și care a avut și o viziune a lui Isus, s-au înregistrat unele progrese. În primul rând, potrivit raportului lor, un demon a vorbit prin femeia aceea spunând: „Știu că ești Mesia” și alte afirmații asemănătoare. Acest tip de mărturisire din partea demonilor o găsim și în Evanghelii. În al doilea rând, surorile au putut să-i vorbească acestei femei din Scriptură și ea a ajuns la concluzia că Isus este singura cale spre cer. Cu toate acestea, ea încă afirmă că Isus este doar un profet și nimic mai mult. Dar la sfârșitul întâlnirii lor, ea a vrut să le întâlnească din nou pentru a studia Biblia, cu scopul de a afla mai multe despre ceea ce credem noi. Prin urmare, mulțumim lui Dumnezeu pentru progres! Să continuăm să ne rugăm pentru ea, ca semințele Evangheliei semănate în viața ei să crească și să aibă ca rezultat o viață supusă în întregime lui Hristos.

Alte cereri din Peninsula Arabică

• Mulți credincioși în Isus sunt angajați să lucreze ca profesori, tutori și îngrijitoare pentru copii (dădacă) pe tot cuprinsul Peninsulei Arabice. Rugați-vă ca mărturia lor să fie demnă de Hristos, și ca Domnul să confirme adevărul împărtășit prin viețile, acțiunile și cuvintele lor. Fie ca mărturia lor să-i facă pe elevii lor, colegii lor, administratorii și sponsorii lor „să vadă faptele lor bune şi să slăvească pe Tatăl lor care este în ceruri.” Și fie ca această legătură să-i facă pe mulți musulmani să vină la Hristos.

• Soției și fiicelor adolescente ale familiei unui lider musulman li s-a interzis să-și părăsească locuința, care este foarte veche și murdară. Mulți băieți orfani dorm în casa respectivă, învață Coranul și, în cele din urmă, „pleacă la război sfânt”. Într-o zi, când o femeie creștină le-a vizitat pe mamă și pe fiicele ei, una dintre adolescente a apucat-o de încheietura mâinii și nu a mai vrut să-i dea drumul. Deși fata aceea nu cunoștea limba femeii creștine, privirile ei rugătoare și strânsoarea de fier erau un strigăt clar și tăcut după ajutor. Vă rugăm să vă rugați pentru aceste femei dragi și pentru multe altele care sunt ținute captive, uneori chiar de propriile familii.

• O adolescentă inteligentă dintr-o familie respectată dintr-un sat a avut speranțe minunate pentru viitorul ei. Mama ei harnică și-a încurajat copiii – atât pe băieți, cât și pe fete – să învețe și să meargă la colegiu. În mod tragic, fata a rămas însărcinată și toate visele ei s-au spulberat. Datorită rușinii, incestul nici nu putea fi pomenit drept cauză a acestei sarcini și, prin urmare, fata însăși a fost declarată vinovată, pentru a se „proteja onoarea” celorlalți membri ai familiei. Ea poartă acum stigma, rușinea și consecințele pentru crima comisă împotriva ei. Vă rugăm să vă rugați pentru această fată dragă și pentru multe altele care se află în împrejurări asemănătoare. Rugați-L pe Domnul să le găsească acolo unde sunt și să le dea o speranță și un viitor în El pentru veșnicie.