Pentru Peninsula Arabică

Evanghelia pentru fiecare persoană şi o biserică pentru fiecare popor din Peninsula Arabică, printre localnici. Mulţumim că vă rugaţi pentru noi!

02 Aprilie 2020

RUGAȚI-VĂ PENTRU YEMEN ÎN MIJLOCUL LUI COVID19

Luni 30 martie, toate grupurile de luptă din Yemen au convenit să înceteze focul la nivel național din cauza focarului de coronavirus. Cu toate acestea, coaliția condusă de saudiți care luptă cu grupul Houthi din Yemen a efectuat luni mai multe atacuri aeriene asupra capitalei Sanaa, în represalii pentru două rachete balistice tras la Riyadh sâmbătă, care au fost interceptate. Peste cinci ani de conflicte au devastat viața a zeci de milioane de yemeniți - cu aproximativ 100.000 de oameni uciși, inclusiv 12.000 de civili; și până la 85.000 de morți cauzate de foamete provocată de război. Conform OMS, un focar de coronavirus ar rupe țara care se prăbușește infrastructura medicală - un dezastru umanitar deja catastrofal se va agrava. Milioane de yemeniți, în special copii, sunt grav subnutriți și foarte vulnerabili.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni sunt în blocaj cu guvernele care încearcă să reducă răspândirea coronavirusului, mulți au devenit în întregime consumate de nevoile lor, iar nevoile familiei lor, și foarte puțină gândire, cu atât mai puțin acțiunea, este dată suferințelor altor popoare din altă parte mondială. Mulți și-au exprimat simpatia și solidaritatea cu țările precum Italia și Spania, care au fost puternic afectate de virus. Cu toate acestea, puțini dau o națiune precum Yemenul un al doilea gând. Biserica din Yemen este mică. Nu poate lupta singur cu această luptă. Are nevoie de Trupul mai mare al lui Hristos - acum mai mult ca niciodată.

Rugați-vă pentru următoarele:

• Pentru ca criza coronavirusului să fie un catalizator spre încetarea focului de durată

• Pentru ca Trupul l lui Hristos să găsească modalități eficiente de a ajuta toți yemeniții

• Pentru ca Biserica din Yemen să fie încurajată de acțiunile și rugăciunile fraților și surorilor lor din întreaga lume.


PTAP pe aplicația PrayerMate (Partener în rugăciune)

PTAP este acum pe aplicația PrayerMate pe care o puteți descărca gratuit pentru iOS și Android. Căutați-o în categoria „World Mission”. Această aplicație este încă un mod prin care ne putem ruga pentru Peninsula Arabică și pentru multe alte regiuni ale lumii!

Pentru mai multe informații, accesați: http://praynow4.org/arabianpeninsula: